Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ahlan

Salam Ukhuwah Penuh Ikhlas

Ukhuwah itu di hati,


walau bersendirian ia pasti menemani,

Setiap yang manis mampu dikenangi,


walau tiada di mata,

ia hadir bila diingati...

Kerana asasnya ia kekal di dasar hati..glitter-graphics.com

sepintas lalu.....

Followers

Setiap detik begitu berharga


Sabtu, 12 September 2009

Bilik j-QAF SK Taman Impian Emas..

Reactions: 
Mural baru siap dilakar
Murid-murid kami.


Model-model sambilan tanpa income...


Tiada ulasan:

kami

Daisypath Anniversary Years Ticker

blog ni


my blog

Lilypie 1st Birthday Ticker

KeNaLi KaMi

Foto Saya
Indahnya Perhiasan Duniawi.Di antara diriku jua dirimu hanya mengharap cinta yang 1.Ku binakan mahligai impianmu..Untuk mencari Redha Ilahi..(,")

Doa agar anak dalam kandungan dipelihara...

"Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.
Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam". Ameen.
dari buku "Amalan ketika Mengandung", Abu Afiqah

Memudahkan melahirkan anak..

Khasiat Surah An-Nahl, ayat 78:
Untuk memudahkan wanita melahirkan anak
"Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibu kamu dengan keadaan tidak mengetahui sesuatupun dan Dia mengurniakan kepada kamu pendengaran dan penglihatan serta hati (akal fikiran); supaya kamu bersyukur."

- Surah An-Nahl: ayat 78-80

Untuk Suamiku....

Wahai suami.. Jagailah & lindungilah diriku...selamatkan aku...Tanamkanlah di hatimu...sedikit kasih untukku...Semailah hati ini dengan cinta yg mewangi...Hiasilah syurga kita dgn kasih sayangmu.. Pimpinlah aku ke syurga...Isteri adalah satu amanah dari Yang Maha Esa... Pernikahan atau perkahwinan, menyingkap tabir rahsia..Isteri yg kamu nikahi Tidaklah semulia Khadijah Tidaklah setaqwa Aisyah Pun tidak setabah Fatimah Justeru isteri hanyalah wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah...Perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama. Isteri menjadi tanah, kamu langit penaungnya, Isteri ladang tanaman, kamu pemagarnya, Isteri adalah murid, kamu gurunya, Isteri bagaikan anak kecil, kamu tempat bermanjanya, Saat isteri menjadi madu, kamu teguklah sepuasnya, ketika isteri menjadi racun, kamulah penawar bisanya, Seandainya isteri tulang yg bengkok, berhati-hatilah meluruskannya. Perkahwinan menginsafkan kita perlunya iman & takwa. Untuk belajar meniti sabar & redha, kerana memiliki isteri yg tak sehebat mana, justeru kamu akan tersentak dari alpa,Kamu bukanlah Rasullulah,Pun bukanlah Saidina Ali Karamallahuwajhah Cuma suami akhir zaman yg berusaha menjadi soleh..

Harini Berapa Hb?

 
Dear Diary Blogger Template